Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) 2 1
Înapoi la lista subiecte
Protest RCA - 2016
Siegfried Mayer (Cornex SRL) la 15.07.2016 09:39:38
Stimati colegi transportatori,

La presiunea justificata pe care, in mod firesc, transportatorii o exercita asupra FORT, am reactionat intotdeauna prompt , cu speranta, cu asumarea raspunderii si cu organizare si logistica in masura in care am primit suportul dumneavoastra.
In ultima saptamana retraim momentele din toamna 2015 atunci cand a avut loc prima explozie a tarifelor RCA.
Zeci de apeluri si de mesaje primite de la dumnevoastra ne-au determinat sa anuntam, printr-un comunicat rapid, organizarea in perioada urmatoare a unui nou protest impotriva cresterii RCA.
Ca de obicei parerile sunt impartite in ceea ce priveste modul de actiune si perioada in care sa se desfasoare aceasta.
Suntem din nou pusi in situatia de a decide si tocmai de aceea va inaintam tuturor un set de
variante si propuneri urmand ca, in baza raspunsurilor dumneavoastra sa decidem de comun acord solutia aleasa.

1. Organizarea unei intalniri cu transportatorii din toata tara sau cu liderii locali/regionali pentru pregatirea protestului
2. Organizarea protestului in Bucuresti – la Guvern – varianta ce ne limiteaza din punct de vedere al vehiculelor > 7,5 to
3. Pichetarea drumurilor nationale si vamilor pe principiul “pe aici nu se trece”
4. Organizarea de proteste in toata tara (marsuri sau stationare in orase sau pe variantele ocolitoare ale acestora) si in paralel in Bucuresti (centura).
5. Oprirea activitatii pentru o perioada determinata sau nedeterminata.

Indiferent de forma de protest convenita parerile sunt diversificate si in ceea ce priveste perioada:

- Luna aceasta
- Luna August
- Luna Septembrie

Atata timp cat nu exista nici o formula “magica” prin care la ridicarea unui singur deget sa ne potrivim ceasurile si sa aratam forta si unitate, ne vedem nevoiti sa va solicitam opinii si angajamente pertinente si totodata asumarea raspunderii din partea unor colegi de legatura cu toata tara.

Influenta noilor tarife in costurile operationale este intre 0,1 si 0,15 ron/km conform estimarilor noastre in raport cu tarifele de transport practicate – absurd de mici ( media pana in 3 lei/km)

In speranta unor raspunsuri prompte si serioase va multumim anticipat si va garantam ca toate raspunsurile vor fi publicate transparent pentru corecta informare.

Asteptam raspunsurile dumneavoastra pe adresele de mail :

office@fort-romania.ro
lorina.neagu@fort-romania.ro
augustin@fort-romania.ro
mayer@fort-romania.ro

Asteptam deasemenea interectiunea si urmarirea evolutiei detaliilor acestui viitor protest pe pagina de web si Facebook al FORT :

http://www.fort-romania.ro/index.html

Cu stima,
Augustin Hagiu
Consultant in transporturi
Siegfried Mayer (Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT)) la 16.07.2016 08:15:28
Stimati colegi,

In loc sa gasim scuze pentru ce sa NU sustinem un astfel de protest, propun motive pentru ce sa il sustinem CU TOTII :
1. Daca nu facem nimic ... nimic nu o sa se schimbe.
2. Daca facem ce am facut in trecut ... probabil rezultatul va fi acelasi ... adica ... slab, spre zero ...
3. Daca ii demoralizam pe ceilalti, extrapoland temerile noastre generate de experientele proaste din trecut , nu ajutam pe nimeni, doar vom reusi sa dezarmam cativa (oricum) indecisi ...
- Din aceste cauze si pentru multe altele care subliniaza necesitatea protestului, propun :
a.- O intalnire a celor care doresc INTR-ADEVAR protestul, intalnire la Bucuresti, aidoma celei de la inceputul lui decembrie 2015 organizata de FORT, intalnire care a pus bazele protestului EXTREM DE BINE ORGANIZAT SI DESFASURAT din 17.12.2015, insumand cca. 10.000 de autovehicule !!!
b.- Personal sustin concentrarea de forte asupra Bucurestiului, exact ca data trecuta, autovehicule cu MTMA pana la 3,5 tone si autobuze, autocare, stationate in Piata Victoriei (in fata Guvernului) si autovehiculele grele pe centura , in mars cu 5 km./ora . Bineinteles, sunt benefice toate formele de protest in toata tara, doar ca impactul maxim si concentrat trebuie sa fie la Bucuresti, totodata liderii asociatiilor patronale participante trebuie sa fie toti impreuna in Piata Victoriei, ca in cazul (sigur) al unei invitatii la dialog din partea Guvernului, sa fie pregatiti si sa "vorbeasca aceeasi limba"....
c. - Sustin doua cerinte :
1. Guvernul sa emita o ordonanta de urgenta privind infiintarea EXIM - ASIG (daca nu merge prin ordonanta, atunci Parlamentul sa gaseasca solutii), un asigurator cu capital integral de stat, care sa garanteze unei piete captive un pret al RCA care sa acopere daunalitatea si sa permita maxim un procent de 20-30% profit brut, prin asta ajungem la promisiunea ASF din decembrie 2015, de maxim 50% in plus fata de pretul RCA din vara anului 2015. In paralel Parlamentul sa aprobe modificarile la legea RCA, inclusiv normele de aplicare in asa fel incat sa existe un sistem bine definit al despagubirilor morale, al celor ptr. vatamari corporale si al deceselor, acestea sa fie clar plafonate in functie de un mod de calcul tabelar, general si echilibrat. Bineinteles, este necesara reluarea si reanalizarea SERIOASA a propunerii modificarii legii RCA.
2. Renuntarea la supraacciza de 7 eurocenti. In acest fel statul va castiga, deoarece vor reveni in tara alimentarile care au plecat acum doi ani ...
Repet, este binevenita orice forma de manifestare de revolta in tara, FORT va sustine si astfel de manifestari, trebuie in schimb sa ne gandim si la pasul nr. 2, invitatia SIGURA la discutii ... la care liderii patronali trebuie sa fie uniti si prezenti in Piata Victoriei ! Aici insa guvernantii vor avea cea mai mare surpriza de pana acum, deoarece personal voi propune liderilor patronali CA NIMENI DIN DELEGATIE sa nu poata opri protestul, pana cand cerintele minimale stabilite de liderii patronali inainte de protest nu vor fi indeplinite !!! Vom analiza cu grija toate amanuntele posibile legate de legalitatea unor eventuale ordonante de urgenta in directia amintita, precum si posibilitatea ca aceste masuri sa fie luate DEFINITIV SI IREVERSIBIL in cateva ore, in timpul protestului ! Nu putem permite ca un "simulacru" de negociere sa deturneze DIN NOU rolul si rostul protestului ! Rezultatul unei astfel de interdictii de oprire a protestului nu poate avea DOAR O SINGURA SOLUTIONARE ... favorabila noua!
Asteptam si centralizam ideile, parerile si propunerile dumneavoastra, urmand ca pe site-ul FORT sa centralizam concluziile pe urma analizei acestora.
http://www.fort-romania.ro/index.html

Cu stima,

Siegfried Mayer
Secretar General Adjunct
Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT)
Înapoi la lista subiecte