Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) 2 1
Înapoi la lista subiecte
Fierbe tara in "suc" de RCA ...
Siegfried Mayer (Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT)) la 30.07.2016 17:06:18
Stimati colegi,

Spiritul civic si interesul comun da dovada de matruritate la transportatorii din diferite colturi ale tarii, tot mai multi transportatori din tot mai multe zone si localitati ale tarii organizeaza proteste impotriva pretului exorbitant al RCA.
FORT a formulat mai multe adrese catre Guvern si autoritati (07.07.2016, 14.07.2016), dupa asta si celelalte asociatii patronale au formulat o adresa comuna in data de 19.07.2016, subliniind graviatatea situatiei si nedreptatea la care sunt supusi transportatorii intr-un sistem putred, patronat de un ASF la fel de "merituos"... Acest ASF pastoreste o piata captiva a posesorilor de autovehicule din Romania, intr-un total conflict de interese si cu un total dezinteres fata de cei care platesc aceste polite unor capuse care pe zi ce trece se umfla din niste bani nemeritati ... Nu este de mirare ca transportatorii au ajuns la capatul rabdarii, vazand ca foamea de bani acopera ratiunea si echilibrul in problematica asigurarilor obligatorii auto ... Intr-un mod firesc, transportaorii incep sa "fiarba" din cauza preturilor RCA si incep sa organizeze proteste in toata tara.
Dupa cum am discutat cu multi dintre dumneavoastra in particular, toate aceste proteste locale sunt EXTREM de utile, indiferent cand, sub ce forma si cu ce numar de participanti au loc. Puteti fi siguri ca aceste manifestari sunt receptionate, puse "cap-coada" acolo "unde trebuie" si reprezinta o adevarata reactie a sociatatii civile apolitice fata de niste anomalii din zona transporturilor. Indiferent de finalitatea lor, aceste proteste reprezinta o "repetitie generala" pentru protestul general national, organizat de catre asociatiile patronale unite (bineinteles, ca de obicei, FORT va fi si de aceasta data in fruntea listei de organizatori si participanti), in cazul in care in scurt timp nu va sosi nicio reactie la adresele noastre catre Guvern si toate celelalte autoritati si/sau societati de asigurari / brokeri din domeniul RCA.
FORT sprijina toate aceste manifestari firesti si justificate, urmand ca daca pana la sfarsitul saptamanii viitoare nu va sosi o invitatie la discutii din partea Guvernului pentru a reduce sub o forma sau alta pretul RCA, atunci Consiliul director al FORT va invita membrii FORT, celelalte asociatii patronale si transportatorii neafiliati la o intalnire pentru a decide modul si data protestului national.
Ca o ultima remarca, FORT a sprijinit si va sustine si in viitor infiintarea de asociatii patronale locale, considerand ca acestea sunt cele mai pure, naturale, credibile si eficiente moduri de a sustine interesele locale, urmand ca liderii acestor asociatii sa caute asociatiile, federatiile, confederatiile patronale reprezentative din Romania si sa se afilieze la cele mai credibile si/sau merituoase.
Nu uitati ca NU ASOCIATIILE PATRONALE au nevoie de membrii, ci transportatorii, viitorii MEMBRI au nevoie de asociatii patronale eficiente, profesioniste, puternice si credibile ! In fond, o asociatie patronala este o "unealta" pentru a va realiza proiectele, a va sustine interesele , a va manifesta LEGITIM fata de problemele comune curente ! Asociatia patronala nu trebuie sa o priviti ca o "entitate" care nu face altceva decat strange cotizatii ... Asociatia patronala este "arma" noastra comuna in lupta continua impotriva nedreptatilor din sistem. Cat mai puternica, profesionista, credibila si unita este o asociatie patronala, cu atat mai eficienta poate fi cand intreprinde actiuni in interes comun. In consecinta ... va indemn sa va afiliati in plan local, este cel mai bun "leac" impotriva problemelor comune !
Bineinteles, v-as propune si sa va inscrieti in FORT ... dar atunci ati spune ca fac propaganda ... :-) ...
Totusi, nu ma voi supara daca o faceti ... :-)
http://www.fort-romania.ro//afiliere.html
Va urez un weekend placut si ... pregatiri eficiente pentru protestele de saptamana viitoare !
Cu stima,
Siegfried Mayer
FORT -
Secretar General Adjunct
Înapoi la lista subiecte