Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) 2 1

Adrese oficiale


Modificari OG 27

23.02.2016

Stimati membri,

Va informam ca ieri la Ministerul Transporturilor, la  initiativa deputatului Lucian Sova,  a avut loc sedinta privind modificarea OG 27, pe tema transferului traseelor judetene si locale in regim comercial inapoi la Ministerul Transporturilor.

Federatia Operatorilor Romani de...

Citeşte mai mult...
Info Grecia - Bulgaria

21.02.2016

Dupa o discutie cu Dl. Consul al RO la Sofia, Dl. Marius Dilof, am primit informatia ca, discutand cu vamesii bulgari de la vama Zlaterevo BG, unele documente T1, sau de alta natura nu sunt completate corespunzator, respectiv unele lipsesc. Exista cazuri in care transportatorii au intrat pe...

Citeşte mai mult...
Info Grecia

20.02.2016

Revin cu informatii noi :
Se pare ca intelegerea cu autoritatile Macedoniene dau roade ... dar suntem blocati pe partea greceasca . La vama Dorjani GR, autoritatile nu lasa sa iasa din Grecia camioanele pe motiv ca nu au personal suficient pentru verifivarea documentelor ... cu toate ca prin...

Citeşte mai mult...
Info Grecia 2

20.02.2016

Informatie noua GR :
Am sesizat MT si MAE despre disfunctionalitatile tranzitului prin Macedonia, vom incerca sa contactam MT din Macedonia si Consulatul RO de la Skopje pentru informatii complementare despre tehnica tranzitarii.
Va recomandam, daca aveti factura pentru marfurile...

Citeşte mai mult...
Info Grecia 3

20.02.2016

La vama Doriani GR se poate trece doar cu factura pe marfa.
Atentie sa aveti si Carte Verde valabila pe Macedonia.
Acum se ocupa Dl. Consul al RO din Salonik sa asigure trecerea si pentru transporturile care necesita control fitosanitar.
In PTF Doriani GR se afla transportatori romani cu marfa...

Citeşte mai mult...
Info Grecia 4

20.02.2016

Acum am vorbit cu dl. Consul Martin la PTF GR Doriani, se pare ca totusi fac T1, dar doar pentru marfurile care sunt sub 10.000 euro. Pentru marfurile care depasesc 10.000 euro, vamesii de la Doriani sustin ca trebuie solicitate documente T2L de la vamile de interior ... (nu doresc sa...

Citeşte mai mult...
Info Grecia 5

20.02.2016

Noutati din Grecia ...
Dl. Consul Martin din Salonik, a adus urmatoarele precizari, ca urmare a descinderii sale la PTF Doirani GR :
- Vama din Macedonia nu permite tranzitarea marfurilor supuse controlului fitosanitar, deoarece nu dispun de personal specializat ptr. control.
- Vama Doirani GR...

Citeşte mai mult...
Info Grecia 6

20.02.2016

Informatii noi Grecia - Bulgaria :
Pentru cei care doresc sa tranziteze DINSPRE grecia spre Bulgaria, in acest moment Dl Ambasador al RO la Atena se afla la PTF Evzonoi, unde a reusit sa convinga autoritatile vamale sa accepte si transmiterea rin e-mail a facturilor care insotesc marfurile.
...

Citeşte mai mult...
Info Grecia 7

20.02.2016

Treaba inca nu este pe deplin stralucita in problema grecesca ... la bulgari !
Acum am fost informat ca soferii care doresc sa mearga pe sensul BG - MK - GR prin culoarul de tranzit negociat de MT si MAE, sunt opriti la vama Zlaterevo BG si nu sunt lasati sa tranziteze Macedonia. Am anuntat ...

Citeşte mai mult...
COMUNICAT DE PRESA2

19.02.2016

Sesizarile FORT cu privire la gravitatea situatiei din Grecia si de la frontiera bulgaro - elena au produs efecte atat la MAE, cat si la Ministerul Transporturilor, care a emis urmatorul comunicat de presa :
"

COMUNICAT DE PRESÄ‚
19.02.2016

În urma blocajelor apÄfrute la punctele de...

Citeşte mai mult...