Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) 2 1
Înapoi la lista articole
Info Grecia - Bulgaria

21.02.2016

Dupa o discutie cu Dl. Consul al RO la Sofia, Dl. Marius Dilof, am primit informatia ca, discutand cu vamesii bulgari de la vama Zlaterevo BG, unele documente T1, sau de alta natura nu sunt completate corespunzator, respectiv unele lipsesc. Exista cazuri in care transportatorii au intrat pe teritoriul Macedoniei FARA sa intocmeasca niciun document de tranzit, scapand necontrolati si/sau "gasind metode" de a rezolva intrarea "pe neveu' "...
Din aceasta cauza, unele informatii privind "rautatea" vamesilor bulgari (daca dorim sa fim obiectivi), se dovedesc a fi un pic ... fortate.
In alta ordine de idei, atat FORT, cat si Dl. Consul si-a asumat raspunderea de a cauta si gasi solutii de a debloca situatia de la Zlaterevo.
In paralel, acum lucram in comun cu responsabilii de la MT si MAE pentru a incerca sa gasim si o alta alternativa de tranzit dinspre Grecia - Macedonia spre Bulgaria, plecand de la deschiderea de T1 din vamile Evzonoi GR / Gevgelija MK si Doirani GR / Star Dojran, spre vama de iesire din Macedonia Kriva Palanka MK - intrare in Bulgaria prin vama Gyueshevo BG, deoarece vama Novo Selo MK/Zlaterevo BG (vama de capacitate de procesare mica) deja este suprasolicitata fizic de afluxul de automarfare survenite prin traficul a doua vami de intrare GR/MK.
In consecinta, daca discutiile dintre Dl Consul Dilof din Sofia BG va ajunge la un rezultat cu Dl. Consul Chilom de la Skopje MK, atunci rog toti participantii la tranzitul GR/MK/BG deschis acum, sa initieze punct de tranzit si prin vama Kriva Plalanka MK/ Gyueshevo BG, altfel se vor bloca singuri din cauza capacitatii reduse a vamii Novo Selo MK/Zlaterevo BG.

Înapoi la lista articole