Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) 2 1
Înapoi la lista articole
Info Grecia 3

20.02.2016

La vama Doriani GR se poate trece doar cu factura pe marfa.
Atentie sa aveti si Carte Verde valabila pe Macedonia.
Acum se ocupa Dl. Consul al RO din Salonik sa asigure trecerea si pentru transporturile care necesita control fitosanitar.
In PTF Doriani GR se afla transportatori romani cu marfa perisabila (cu frig) si au primit asigurare ca vor putea trece, o sa vina un agent pentru control fito acolo. Informatia asta nu este inca certa.
La Promahonas situatia este neschimbata, am primit informatii ca Ambasada RO din GR si Consulatul de la Salonik vor duce apa si alimente transportatorilor (nu cunosc amanunte despre cantitati). FORT cere ca daca exista situatii speciale medicale, care necesita interventii urgente, sa le semnalati catre :
office@fort-romania.ro
mayer@fort-romania.ro
iar noi le vom inainta autoritatilor competente.
Suntem in legatura permanenta cu autoritatile romane MT si MAE, precum si am luat legatura cu PTF Doriani GR, dar vamesii greci ... nu cunosc limba engleza ... Am vorbit cu niste transportatori prezenti acolo si am creat o punte de comunicare cu cei de acolo in acest fel.
De la vama Evzonoi pe E75 nu avem inca informatii, se pare ca si acolo se poate trece in Macedonia, nu stim daca in lipsa facturii se permite totusi tranzitul sau nu.
Va vom tine la curent cu evolutia evenimentelor.

Înapoi la lista articole